Dag Wim

Wim Kok, de man die ik nooit heb ontmoet, maar wel de man die mij in 1999 ertoe heeft gebracht om lid te worden van de Partij van de Arbeid. Een man die zo streed voor kansen voor iedereen, een man die op basis van het gesprek, het polderen, kwam tot grote resultaten. Wim Kok die Nederland op de kaart heeft gezet met het poldermodel, daar kun je alleen maar vol bewondering naar kijken.

Ik kan mij herinneren dat er in mijn familie dan ook blij werd gereageerd dat Kok onze premier werd. Eindelijk de juiste man op de juiste plek. Al die jaren heeft Wim Kok dit bewezen tot aan zijn afscheid in 2001 en ver daarna.  Het feit dat iedereen het deze dagen over Wim Kok heeft zegt alles over Wim. Wim was van iedereen in Nederland: De vader des vaderlands. Natuurlijk kent iedereen het kwartje van Kok, maar partijgenoten vergeet niet dat de werkgelegenheid, de welvaart en de kracht van onze verzorgingsstaat wij te danken hebben aan Wim Kok.

Zijn wijze van werken zijn charisma en vasthoudendheid zullen we gaan missen. Ik wil zijn vrouw Rita, kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen met het dragen van dit verlies. Ondanks dat we hem allemaal zullen missen, zullen zij hem het meeste moeten missen.

Het ga je goed Wim.

Pascal Roemers
Voorzitter PvdA Groningen