Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ALV afdeling Groningen

20 juni @ 19:30

Meer welzijn en gezondheid door wijkvernieuwing, wat zijn aspecten van een succesvolle aanpak?

Betreft: Algemene ledenvergadering & debat
Wanneer: donderdag 20 juni
Tijd: 19:30-20:00 ALV, vanaf 20:00 open voor niet-leden
Waar: Ons Pand, Haddingestraat 10 in Groningen

Bij deze nodigen we u van harte uit voor onze Algemene ledenvergadering van de PvdA op 20 juni in Ons Pand. De ledenvergadering bestaat uit twee delen. Het eerste deel begint om 19:30u. Hierin zal de gang van zaken binnen de partij worden besproken.

Agenda:

1) notulen ALV 14 maart 2019

2) actuele politiek

3) status jaarplan

4) financiën

5) uitreiking speldjes

Het tweede deel begint om 20:00u en zal geheel in het teken staan van welzijn, gezondheid en wijkvernieuwing. We gaan in debat met 4 stakeholders die hun visie over welzijn, gezondheid en wijkvernieuwing met ons gaan delen.

Vereniging Wijkoverleg Vinkhuizen: De wijkraad stelt zich als doel om de belangen van de bewoners van de wijk Vinkhuizen in Groningen te behartigen. De Raad is zeer actief en organiseert en faciliteert veel activiteiten door en voor wijkbewoners.

GoeieBuurt: Wijkcoöperatie GoeieBuurt verbind de inwoners van Korrewegwijk en de Hoogte. Al hebben mensen  verschillende behoeftes en wensen, zijn er altijd ook overeenkomsten. GoeieBuurt probeert door middel van deze overeenkomsten een Goeie Buurt te creëren met en voor de bewoners.

Debbie Lager: Cultureel geograaf en onderzoeker. Zij is Postdoctoraal onderzoeker aan de RUG  en als docent verbonden aan de Hanze hogeschool. Haar onderzoek richt zich op ouderen in wijken, de sociale cohesie en hoe langer thuis wonen ervaren wordt.

Van Wijnen: Een groot bouwbedrijf met een lange historie. Het is een proactief bedrijf dat constant bezig is om hun bouwwerken meer te maken dan alleen beton. Onder andere met het concept fijn wonen willen zij ook aan het welzijn van de bewoners/gebruikers van hun gebouwen werken.

In dit debat zullen de deelnemers ingaan over hoe het gaat in de gemeente Groningen. Wat gaat goed? Wat zou beter kunnen om meer gezondheid en welzijn in de wijken te krijgen als we (ver-) bouwen?  Wie of wat zou hierbij kunnen helpen? Wat is de stip aan de horizon? Uiteraard krijgt u hierbij ook de gelegenheid om vragen te stellen of bij te dragen aan het debat.

Het debat is toegankelijk voor alle geïnteresseerden van binnen en buiten de PvdA. Het gaat dan ook even niet over politiek, maar over hoe we samen de welzijn en gezondheid in onze gemeente beter kunnen maken.

We hopen u donderdag 20 juni te zien op Ons Pand!

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
19:30

Organisator

PvdA Groningen
Telefoon:
050 312 78 15
E-mail:
info@pvdagroningen.nl