Gaskraan in Groningen gaat naar nul!

De PvdA Statenfractie en de Tweede Kamerleden zijn verheugd over het nieuws dat de gaswinning over 4 jaar op het door SodM geadviseerde niveau van 12 Miljard kuub p/j wordt gerealiseerd. In 2030 is de gaskraan helemaal dicht.

Tweede Kamer lid Henk Nijboer:”het is nu zaak Groningers recht te doen, schades zonder rompslomp te vergoeden en perspectief te bieden voor het gebied”.

Burgemeester Peter den Oudsten vindt het een dapper besluit van het kabinet, dat het vertrouwen in de politiek vergroot. Voor veel mensen, die in de kern wonen, is dit ook wel een emotie. Voor het eerst zegt het kabinet: “we houden ermee op”.

Meindert Schollema benadrukt dat de veiligheid de komende 10 jaar niet aan de kant mag worden geschoven met dit besluit. De toekomst van Groningen moet nog worden gemaakt en daar is nog veel voor nodig.

Fractievoorzitter van de Statenfractie Gert Engelkens noemt het een historisch moment en is positief over de stappen die zijn gezet. Maar benadrukt Gert ook:”er nog veel werk aan de winkel!”.