Na wijkgesprek nieuwe glasbak in Gravenburg

In Gravenburg worden binnenkort een glasbak geplaatst. Bewoners hadden hierom gevraagd tijdens en voorafgaand aan het Wijkgesprek van De Held en Gravenburg, vorige maand in De Feniks. PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra heeft dit vervolgens opgepakt en boekte snel resultaat.

Op maandag 9 oktober sprak de PvdA met bewoners over wensen en zorgen in beide wijken. Zij gaven aan dat het goed wonen is in De Held en Gravenburg, maar ook dat er dingen beter kunnen. Bijvoorbeeld een glasbak in de wijk, waardoor bewoners niet meer zo ver met zware tassen hoeven te sjouwen. Goed punt, vond Loopstra. Hij heeft dit vervolgens opgepakt en de bakken worden binnenkort geplaatst.

Buurtcentrum voor iedereen
De aanwezigen vroegen verder hoe het staat met de plannen voor een buurtcentrum, dat plek moet bieden aan jong en oud. Om samen te komen en activiteiten te organiseren. In de wijken is sprake van overlast door jongeren. Voor hen, maar ook voor andere bewoners kan zo’n buurtcentrum een uitkomst zijn. De ontwikkeling loopt echter vast op een ingewikkelde vergunning, tot teleurstelling van de wijken. De PvdA-fractie kijkt of zij het proces kan versnellen en houdt hierover contact met betrokkenen.

Openbare verlichting verbeterd
Tevens werd er gesproken over tal van andere onderwerpen. Openbare verlichting bijvoorbeeld. Die is erop vooruitgegaan, zo gaven wijkbewoners aan. Momenteel wordt nog gewerkt aan verlichting bij de rotonde bij het Reitdiep. De verkeersveiligheid van de Leegeweg werd als probleem. Voor de PvdA is verkeerveiligheid topprioriteit. Wij zijn druk bezig met 30 km-zones.