Ook arme kinderen tellen mee

De PvdA wil dat alle kinderen uit armere gezinnen aan sport en spel kunnen doen. Zodat deze grote groep kinderen lid kunnen worden van een sportclub, gewoon meekunnen op schoolreis, muziekles kunnen krijgen of doen aan dans en theater.

Tjeerd van Dekken

Te veel mensen zitten in de armoede. Soms door eigen schuld, soms omdat het leven even niet mee zit, maar een ding staat voor ons altijd als een paal boven water: kinderen hebben er nooit schuld aan dat ze opgroeien in armoede. Ons Kamerlid Tjeerd van Dekken heeft met de fractie de afgelopen jaren hard gewerkt om extra geld beschikbaar te maken voor kinderen in armoede.

Tjeerd van Dekken: “We hebben ervoor gezorgd dat er jaarlijks 100 miljoen beschikbaar is voor arme kinderen. Zo kunnen ook zij gewoon mee doen. Voor ons is het niet acceptabel dat deze kinderen met een achterstand beginnen enkel omdat de portemonnee van de ouders het niet toelaat om mee te doen. Nu kunnen meer kinderen mee op schoolreis, meedoen aan sport en cultuur.”

Vandaag was Tjeerd van Dekken samen met Lodewijk Asscher en andere kandidaten op uitnodiging van de Stadsfractie te gast in het Floreshuis in de Indische buurt. Fractievoorzitter Carine Bloemhoff: “Het Floreshuis is een geweldig voorbeeld van hoe we het in Groningen doen. Het WIJ-Team doet hier haar werk, het is een ontmoetingsplek voor de buurt  waar prachtige initiatieven uit voortkomen en we geven veel mensen een kans door middel van participatiebanen”

Maar de Indische buurt is ook een voorbeeld waarom extra geld nodig is; Tjeerd: “In Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. In deze buurt is dit 40%. Ongehoord. Goed nieuws dus voor de buurt en de rest van Nederland dat Asscher vandaag aankondigde 100 miljoen per jaar extra uit te willen trekken om de kansen van deze kinderen nog verder vooruit te helpen. Carine en ik hebben genoeg ideeën om dit geld in Groningen goed terecht te laten komen!”.