Oproep: kom 19 januari naar de fakkeloptocht in Groningen!

Maandag 8 januari beleefden wij als Groningers weer de gevolgen van de gaswinning in onze provincie. Zeerijp werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. De zwaarste in 5 jaar die in een groot gebied voelbaar was.

De angst is terug in Groningen. De ondergrond van het gaswingebied blijft onberekenbaar.

De schade aan de gebouwen is nog niet te overzien. Maar, nog belangrijker, de veiligheid van onze inwoners die in het geding is. Woon je nog wel veilig in je eigen huis. Een huis die je primair moet beschermen als veilige omgeving. Wij, als Groningers zijn weer terug bij af. Nog steeds beseffen veel Nederlanders nog niet hoe diep de ellende ingrijpt in de ziel van de Groningers, ingrijpt in het dagelijks leven van mensen. Kinderen op scholen die angstig zijn, onbestaanbaar.

Vrijdag 19 januari om 19.30 (Vismarkt) wordt door de Groninger Bodembeweging opnieuw een fakkeloptocht gehouden als protest tegen de gaswinning, als protest tegen de gang van zaken bij de schadeafhandeling, als protest tegen het Rijk. Een optocht n.a.v. de zware beving bij Zeerijp.

Als gewestelijk bestuur roepen wij ons leden massaal op bij de optocht aanwezig te zijn om zo onze woede te uiten. Nogmaals druk te zetten op het Rijk. Het moet afgelopen zijn je onveilig te voelen in je huis, school of op je werk.

 

Verzamelen vanaf 18.00 op het pand (Haddingestraat 10) waar soep is voor alle deelnemers. Na de optocht is er een borrel of thee voor iedereen die wil opwarmen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren