Route Arbeid kan door!

Tijdens het voorjaarsdebat afgelopen woensdag heeft de PvdA een motie ingediend waarin zij het college oproept om het succesvolle project Route Arbeid voort te zetten. De motie werd met een grote meerderheid aangenomen waardoor ook de komende jaren weer veel kwetsbare jongeren de weg naar werk zullen weten te vinden!

Statenlid Eugenie Stolk

Bij het project Route arbeid werken gemeenten, UWV en scholen samen om jongeren richting werk te helpen. Het project zorgt ervoor dat er al tijdens het leren aandacht is voor toekomstig werk, bovendien worden de jongeren niet losgelaten op het moment dat zij klaar zijn met school. Doordat de jongeren begeleid worden in de periode tussen school en werk neemt de kans op werk aanzienlijk toe.

Het project heeft zich inmiddels bewezen en heeft landelijk navolging gekregen. Zo heeft het project geleid tot een verdubbeling van het aantal leerlingen uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs dat uitstroomt naar betaald werk.

Eugenie Stolk: “Door de aangenomen motie kan het goede werk van Route Arbeid ook de komende jaren voortgezet worden, een fijner afscheidscadeau van Provinciale Staten en Groningen had ik niet kunnen wensen”.