Volgende stap in homo acceptatie

Een jaar geleden namen wij het initiatief om als provincie meer werk te maken van de acceptatie van LHBT-ers. Samen met andere partijen dienden wij een motie in. Deze werd unaniem aangenomen. Hét begin van Groningen als regenboogprovincie. Het afgelopen jaar zijn er verschillende stappen gezet op het gebied van homo acceptatie binnen onze provincie, maar een jaar na dato is het wat ons betreft tijd voor een volgende stap.

Fractievoorzitter Gert Engelkens

Zes procent van de Groningers is homo, lesbisch, biseksueel of transgender. Ongeveer een derde van hen had het afgelopen jaar minimaal een keer te maken met discriminatie of zelfs geweld. We zien bovendien dat in bepaalde groepen, zoals jongeren, ouderen en in religieuze gemeenschappen, de acceptatie achter blijft. Blijvende aandacht hiervoor is dus van groot belang.

Gert Engelkens: “Deze maand was de coming-out dag. We zien dat een aantal gemeenten de zaken al goed oppakken. Zo werd zowel in Groningen als Oldambt de regenboogweek georganiseerd met verschillende positieve activiteiten rond LHBT-acceptatie, maar we moeten nog meer doen in Groningen. Daarom hebben wij samen met de Partij voor de Dieren en het CDA een motie ingediend om in navolging van de motie van vorig jaar, met gemeenten om tafel te gaan om te gaan werken aan een Regenboog Convenant.”

De motie is unaniem aangenomen, we hopen dat er volgend jaar met coming-out dag resultaat op tafel ligt.