Werkbezoek van Hulley: sociaal ondernemen in de praktijk.

Vrijdag 2 februari zijn de PvdA Statenfractie samen met de Stadsfractie op werkbezoek geweest bij van Hulley. Dit bedrijf is opgezet door Jolijn Creutzberg. Carine Bloemhoff (raadslid PvdA Groningen) heeft zich vanaf de start sterk gemaakt voor dit sociale én duurzame initiatief, en zegt hierover:Ik ontmoette Jolijn in 2012. Toen liep zij met het plan rond om van overhemden boxershorts te maken en tegelijkertijd vrouwen werkervaring te laten opdoen en de Nederlandse taal leren. Inmiddels is Van Hulley uitgegroeid tot het schoolvoorbeeld hoe sociaal en ondernemen samen kunnen vallen.”

Van Hulley maakt boxershorts van afgedankte overhemden. De vrouwen die op het atelier werken zijn vrouwen die graag willen werken maar de benodigde papieren (nog) niet hebben voor de reguliere arbeidsmarkt. Van Hulley biedt werkervaring en een plek om sterker te groeien en de ruimte te hebben je door te ontwikkelen.

Onlangs is een rapport uitgebracht door Buro Bries over sociaal ondernemen. Een mooie aanleiding om van Hulley weer eens te bezoeken en te bespreken waar anno 2018 de kansen en knelpunten liggen, hoe het de vrouwen vergaat die bij van Hulley werkzaam zijn geweest en wat de toekomstdromen zijn voor de onderneming.

Ook fractievoorzitter Gert Engelkens was enthousiast en noemt het initiatief “een mooi verhaal van ondernemen met een maatschappelijke missie in optima forma!”. Bovendien wees Gert van Hulley ook nog eens op de subsidiemogelijkheden die er zijn bij de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij, ten aanzien van sociaal ondernemen.

 

Iets waar de Statenfractie zich nadrukkelijk voor heeft ingespannen en uiteindelijk toch maar mooi voor elkaar heeft gekregen